Celebracions generals

4 d'octubre de 2014, obertura de l'any del Centenari al Temple de la Sagrada Família de Barcelona, presidida pel cardenal arquebisbe de Barcelona, Lluís Martínez Sistach.

28 de març de 2015, al dissabte anterior al Diumenge de Rams, celebració central a Montserrat. L'Eucaristia, a les 11 del matí, serà presidida per l'arquebisbe de Tarragona, Mons. Jaume Pujol Balcells. A continuació, a la plaça del monestir, hi haurà una trobada festiva davant la imatge de Santa Teresa.

Fundació Joan Maragall (març 2015). Una sèrie de conferències sobre Santa Teresa. Dijous de 7 01:00 9 de la tarda.
- La vida i l'obra santa Teresa (12 març, Agustí Borrell)
- La influència de santa Teresa a la cultura catalana (19 març, Mercè Gras i Joan Requesens)
- L'espiritualitat al segle XVI i al segle XXI (26 març, Laia de Ahumada)

Clausura del V Centenario: Els dies 23- 25 octubre 2015, se celebrarà la cloenda del Centenari amb un Congrés d'Espiritualitat a Lleida / Lleida. Tractarà sobre la vida interior, a partir del testimoni de Teresa de Jesús.

Bloc a Internet sobre santa Teresa i Catalunya: http://castellinterior.wordpress.com en funcionament des de finals de maig 2014. També a Facebook i Twitter.

Presentació de temes teresians. La Biblioteca de Catalunya, la Biblioteca Universitària i la Biblioteca P. Episcopal de Barcelona realitzaran exposicions dels llibres relacionats amb santa Teresa, que també es podran consultar virtualment en Internet amb les aplicacions pertinents.

Música. A més d'himne del V Centenari en castellà, també hi haurà un ampli repertori d'antífones teresianes que es recolliran en un CD (www.paravosnaci.com). A casa, disposem de la cançó Si padecer con amor, amb lletra de Joan Soler Amigó i música de Lluís Platero.

Cartell. El cartell del Centenari és obra de Rafael Pujals. Al començament del mes de setembre es durà a terme la seva distribució.

Publicacions. Es tractarà de publicar la traducció al català de les obres majors de Teresa de Jesús, i alguns escrits breus. També es vol fer l'edició facsímil del llibre que va recollir les festes de la beatificació de Teresa a 1614. Es farà una publicació en català del fullet desplegable (en acordió) sobre la manera de pregar segons Teresa de Jesús, editat en castellà. També es prepararà l'edició de fullets divulgatius sobre la vida i obra de santa Teresa.

Trobada de la Família del Carmel i Trobada europea de joves. La Trobada Internacional de la Família del Carmel serà els dies 10-14 d'agost a Àvila. I la trobada europea de joves serà del 5 l' 9 d'agost, just abans del de la família del Carmel.
Família Teresiana d'Enric d'Ossó. La Família Teresiana organitza igualment un seguit d'actes i celebracions relacionades amb el V Centenari de Santa Teresa. Es pot trobar informació sobre això a Internet: http://vcentenariftc.blogspot.com.es.
Seminari d'Aproximació als místics. A càrrec de Maria Dolors Cesari. Organitzat per la Institució Teresiana. Dies 3, 10, 17 i 24 de novembre, en la Comunidad Passatge de Barcelona.

Els comentaris estan tancats.