Santa Teresa de Jesús

VIDA

El seu nom de família era Teresa de Ahumada. Santa Teresa era filla d'Alonso Sánchez de Cepeda, de la ciutat de Toledo, i Beatriz de Ahumada, de la ciutat d'Olmedo. Es van instal·lar a Àvila, on va néixer Teresa el dia 28 de març de 1515 en el si d'una família nombrosa: «érem tres germanes i nou germans», recorda ella en el Llibre de la Vida. La seva família tenia una gran afició a les lletres i a la cultura, per la qual cosa la Teresa aprèn a llegir i a escriure a edat molt primerenca. En la vida de Teresa se succeeixen tres grans etapes. Fins als 20 anys d’edat viu a casa dels seus pares; Teresa nena, adolescent i jove, va viure successivament la mort de la seva mare, la marxa de varis dels seus germans a les Índies, i el procés de la lenta dissolució de la llar.

 

Saber més
OBRA

L'obra escrita de Santa Teresa de Jesús és una obra viva, vigent actualment malgrat el temps que porta escrita. Els seus escrits mantenen la frescor dels textos acabats d’escriure.Lectora apassionada des de la seva infància, no resulta senzill fixar el començament de la seva tasca literària, en la seva adolescència es va estrenar com a escriptora amb una novel·leta de cavalleries. Teresa és un bon exemple d'escriptora autodidacta; les lectures li van servir de suport quan va voler relatar les seves primeres experiències íntimes i místiques. Teresa tenia el do de saber expressar degudament allò que es vol relatar; va quedar ben demostrat en la seva etapa de plenitud com a escriptora des dels 45 als 67 anys.

 

Saber més
VALORS

L'espiritualitat, present en totes les activitats del seu programa; la recerca de la pau interior i la necessitat de reflexionar sobre la nostra realitat quotidiana i el seu entorn; buscar la pau en les petites coses i en el dia a dia. El respecte. Santa Teresa de Jesús, com a humanista i com a mística és motiu d'estudi per a totes les cultures i ciències relacionades amb la filosofia, el conreu de l'esperit i la literatura.L'excel·lència, doncs Santa Teresa de Jesús es caracteritza per haver tingut una gran voluntat que li va permetre afrontar les majors contrarietats i aconseguir tots els seus objectius de manera entusiasta, buscant sempre l'excel·lència. Per això tot la programació, en els seus diferents apartats, buscarà aquest valor tan destacat.

 

Saber més