El Congrés a punt

punt_teresaJosep Otón, doctor en història i estudiós de l’espiritualitat obrirà, amb la seva conferència “La recerca espiritual en la societat postmoderna”, un seguit d’actes culturals i musicals que han de girar sobre el lema “la interioritat habitada. El testimoni de Teresa de Jesús”, en el V Congrés d

’Espiritualitat que se celebrarà al Santuari de Santa Teresina de Lleida del 23 al 25 d’octubre.

Prèviament hauran inaugurat el congrés el delegat del carmelites descalços a Catalunya i Balears P. Àngel Briñas; el P. Miguel Márquez, responsable de la Província Ibèrica; Mons. Salvador Giménez Valls, bisbe de Lleida, i el P. Agustí Borrell, vicari general del Carmel Descalç.

El programa contempla, entre altres, les intervencions de Joan Viñas, exrector de la Universitat de Lleida; el jesuïta Jesús Renau;  el carmelita Javier Sancho, director del CITeS d’Àvila; Laia de Ahumada, escriptora; Anna Boj, carmelita descalça, i del propi Agustí Borrell, biblista, que el darrer dia tancarà les intervencions dels conferenciants.

A la vegada, oferiran el seu testimoni  diferent convidats com ara Ignasi Miranda, periodista; Ana Ludevid i Immanuel Elgström, del grup musical Cor Nou; Octavi Vilà, monjo de Poblet; Joan Maria Mayol, monjo de Montserrat; Anna Almuni de la Institució Teresiana; Jordi Lloret del Carmel Seglar; Victòria Molins, teresiana…

Pel que fa a la part més lúdica, hi haurà tres activitats musicals: “Si Teresa de Jesús volviera hoy”, el musical basat en el llibre de Victòria Molins; “Morando” recital poètic-musical sobre “Las Moradas” de santa Teresa, i un festival  de cançó teresiana a càrrec de Cor Nou i del cantautor Lluís Platero.

L’Eucaristia de clausura a Catalunya del Congrés i de l’any del V Centenari del naixement de Santa Teresa de Jesús estarà presidida pel bisbe de Lleida, Mons. Salvador Giménez Valls.

Encara no hi ha comentaris.

Vols fer un comentari?