Exposició virtual “Escribo con libertad”

 

crai

Amb motiu de la commemoració del cinquè centenari del naixement de Santa Teresa de Jesús, el CRAI (Centre de Recursos per a l'Aprenentatge i la Investigació) de la Universitat de Barcelona i el CRAI Biblioteca de Reserva de la UB, presenten dues exposicions sobre aquesta rellevant figura de la mística i de la literatura espanyola. Les exposicions es poden visitar de forma presencial del 30 de setembre al 31 d'octubre. La novetat és que ambdues poden ser consultades de forma virtual.

La primera exposició "Escribo con libertad": commemoración de los 500 años del nacimiento de Teresa de Jesús,  tracta amb detall de la Teresa lectora i escriptora, de la seva obra, del seu estil literari i del context religiós del seu temps. És una producció del CRAI Biblioteca de Lletres.

En la part de fons antic se segueix un itinerari que ha estat dissenyat per Mercè Gras, historiadora, arxivera de l’Arxiu dels Carmelites Descalços de Catalunya i Balears, col·laboradora de MCEM (Base de dades de manuscrits catalans de l’Edat Moderna) i autora del Diccionari biogràfic d’autors carmelitans descalços catalans. La investigadora reparteix el discurs en sis vitrines temàtiques, que no tan sols se centren en la figura de la santa, sinó que s’amplia amb la història dels carmelitans descalços a Catalunya.

Encara no hi ha comentaris.

Vols fer un comentari?